Loading…

Kreditkort lån

Här nedan följer en tabell för jämförelse av olika kreditkort lån, vad det kostar att ha, vilka kreditbelopp man kan ha, årsavgifter och eventuell räntekostnad vid försenad avbetalning.

You haven't connected an Adservice account on the settings page - please connect your Adservice account and try again.

Kreditkort lån

Det är skillnad mellan ett bank- och ett kreditkort (Mastercard). Ett bankkort är ditt uttags- och betalkort som är kopplat till ditt bankkonto och din inkomst. Ett kreditkort är ett kort med ett kreditutrymme. Du kan också ha ett kreditutrymme på ditt vanliga bankkort om du ansöker om det. Det är att föredra att ha ett separat kreditkort framför att koppla en kredit på ditt vanliga bankkort. Då det är lättare att ha full koll på din dagliga ekonomi.

Har du en kredit på ditt bankkort vet du kanske inte alltid när dina pengar är slut och du börjar använda av kreditbeloppet. Har du ett separat kreditkort så vet du bättre när och hur mycket du har använt av ditt befintliga kreditbelopp.

Kreditkort har olika beloppsgränser beroende på kortets villkor. Det finns kortgivare som kan lämna en kredit på flera hundratusenkronor om du har inkomst för det. Det kan vara bra att inte ansöka om en allt för hög kreditgräns på sitt kort eftersom räntan sällan är lika förmånlig som på ett lån. Jämför korten och de avgifter som tillkommer så du får det bäst anpassade och förmånligaste kortet för dig.